Banyo giderinden gelen su – Banyo giderinden neden su gelir?
Gider borularından gelen ya da taşan suların sebebi hep aynıdır. Tıkanıklığın sebebi olan bu taşmaların ya da giderden su gelme durumlarının nedenlerini ve çözüm yollarını bu yazımızda ele alacağız. Banyo giderinden gelen su ve nedenlerini öncelikle bu başlık altında inceleyeceğiz.
Banyo giderinin etrafında sürekli olarak su birikintisi oluşuyorsa, tesisatta bir tıkanıklık söz konusudur. Bazı durumlarda ise temiz su tesisatından kaynaklanan bir kaçak da bu duruma neden olabilir. Bunun ayrımını yapabilmek için her ne kadar izleyeceğiniz işaretler olsa da, Angora Tesisat firmamızın uzmanlarından yardım almanız daha iyi olacaktır.
Banyoda bulunan ana gider borularında meydana gelen tıkanıklık, süzgecin etrafında su birikintisi olarak kendisini gösterir. Bu su birikintisi süzgeçten tahliye olmuyorsa, tam tıkanıklık söz konusudur. Belli bir zaman aralığında ve kendiliğinden gidiyorsa, gider borusu tam olarak tıkanmamış demektir. Süzgecin etrafında bulunan suyun gidiş zamanı, tıkanıklığın boyutu hakkında bizlere bir fikir verir.
Eğer gider borularında çatlak ya da kırık durumları söz konusu ise alt kattaki komşunuzun banyo tavanından su sızmaları meydana gelir. Tavanda meydana gelen ıslaklık sarı renkte ve pis bir koku yayıyorsa, büyük ihtimalle klozet giderinde bir kaçak söz konusudur.
Banyo giderinde meydana gelen kaçaklarda ise kötü koku söz konusu değildir ve tavanda yalnızca belli bir çapta ıslaklık görülür.
Yarım tıkanıklıkların bir an önce giderilmesi gerekir. Bu şekilde kullanılmaya devam edilirse, yarım tıkanıklık zamanla tam tıkanıklığa dönüşür ve banyo alanları kullanılmaz hale gelir. Ayrıca tıkanıklık giderilmediğinde, fayans derz dolgularını aşındırır ve alt kata su sızmasına neden olur.
Banyo giderinden gelen su – Banyo tıkanıklığını ne açar?
Giderden gelen suyun nedeni, gider borusunu tıkayan bir nesnedir. Ancak bu nesnenin türü de önemlidir. Banyo giderinden gelen su fazla ise sert bir cisim ya da yumuşak bir cisim tıkanmaya neden olmuş demektir.
Yumuşak olan cisimler, bazı kimyasallar ya da evde hazırlanacak olan çözücüler ile giderilebilir. Ancak bu yönteme başvurulmadan önce bazı bilgileri vermemiz gerekiyor.
Banyo giderlerinde genellikle kıl ve tükürük maddelerinden oluşan tıkanıklıklar meydana gelir. Ancak bazı durumlarda, külot ve benzeri maddelere de rastlanabilir. İşte bu nesneleri, kimyasallar ya da evde hazırlanacak çözücüler ile gideremezsiniz.
Kimyasallar ile yalnızca saç kılı ve benzeri nesneleri giderebilirsiniz. İsterseniz gelin bu kimyasalları tanıyalım:
Kostik ile banyo giderinin açılması:
Kostik son derece tehlikeli ve zehirli bir maddedir. Bu maddeyi kullanmadan önce bazı önlemleri almanız gerekir. Plastik bir eldiven ve maske kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Diğer kimyasal çözücülere göre daha etkilidir. Ancak uygulandıktan sonra kesinlikle, kullanıldığı ortamda durmamak gerekir.
Bu kimyasalı kullanmadan önce, banyo alanlarında bulunan tüm pençeleri açık bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Kullandıktan sonra da en az 2 saat boyunca, banyo alanına girilmemesi gerekir.
Paketler halinde satılan bu kimyasalı, yarım paket olacak şekilde ve kaynamış su ile karıştırarak, gidere dökebilirsiniz. 15 dakika bekledikten sonra yaklaşık olarak 2 litre kadar, kaynamış suyu gidere boşaltmalısınız.
Kullanımı son derece basit olan bu maddenin nasıl kullanılacağı, kısaca bu şekildedir.
Sirke ve tuz ile banyo giderinin açılması:
Sirke içinde bulunan asidik madde ile bazı nesneleri çözebilir. Tuz ile birleşince de kuvvetli bir çözücü haline gelir. Cilde ya da göze herhangi bir zararı yoktur. Ancak temas sağlandığında yakar. Tuz ile sirkeyi karışım haline getirip, banyo giderine dökün.
Ardından 2 litre kadar kaynamış suyu gidere boşaltın. Bu işlemi birkaç kere tekrar etmeniz gerekebilir.
Pompa ile banyo giderinin açılması:
Bu yöntem, giderin yüzeyinde bulunan nesneler için etkilidir. Ayrıca sert nesnelerin giderilmesi için bu yöntemi önermiyoruz. Yumuşak ve kumaş formunda olmayan nesnelerin çıkarılması için pompa kullanılabilir.
Banyo gideri taşıyor
Banyo giderinin taşması, birçok kişi için sorundur. Zor bir durum olan banyo giderinin taşması, gider borusunun tamamen tıkandığının işaretidir. Giderin etrafında bulunan su tahliye edilse bile sorunun bir an önce giderilmesi gerekir.
Banyo giderinden gelen su belli bir süre sonra fayans derzlerine zarar vermeye başlar. Derz dolguların aşınması ile birlikte, alt kata su sızması meydana gelir. Yukarıda saydığımız yöntemler büyük bir ihtimalle taşma durumunda bir işe yaramayacaktır. Angora Tesisat uzmanlığından bu konuda yararlanabilirsiniz.
Elimizde bulunan gelişmiş cihazlar ile tıkanıklığı noktasal olarak tespit ediyoruz. Herhangi bir kırma ya da dökme olmadan da sorununuzu kısa bir sürede çözüyoruz. Gelişmiş tıkanıklık giderici cihazlarımız ile tıkanıklık sorununu kısa sürede gideriyoruz.
Banyo gideri açıcı yeterli değildir!
Banyo giderini açmak amacıyla üretilen kimyasallar ya da yöntemler, bazı durumlarda işe yaramayabilir. Özellikle gider borusuna sert bir cisim takılmışsa, devreye özel cihazların girmesi gerekir.
Bu cihazlar sert cismi parçalar ve gider borusuna zarar vermeden, tıkanıklığı giderir. Ayrıca tıkanıklık giderildikten sonra, basınçlı su ile durulama işleminin yapılması gerekir.
Angora Tesisat olarak tıkanıklığı öncelikle kısa bir sürede tespit ediyoruz. Tıkanıklığa neden olan cismin türüne göre, bir yöntem belirliyoruz.
Tıkanıklık açan cihazımızın ucunda bulunan çelik spirale hangi aparatı takacağımıza karar veriyoruz. Daha sonrasında ise işleme başlıyoruz. Tıkanıklığı giderdikten sonra, basınçlı su ile durulama işlemini gerçekleştiriyoruz.
Hizmetlerimiz hakkında, www.angoratesisat.com sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Bizlere her zaman ulaşabilir ve hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.