Banyodaki Lağım Kokusu Nasıl Gider
Banyodaki Lağım Kokusu Nasıl Gider?
Banyonuzda gideremediğiniz lağım kokusu mu var? Her yolu denediğiniz halde, banyodaki lağım kokusu nasıl gider sorusunun cevabını bulamadınız mı? Okumaya devam ederseniz, makalemizde sorularınızın cevabını bulacaksınız.
Banyodaki lağım kokusunun pek çok sebebi bulunmaktadır. Banyodaki Lağım Kokusu Nasıl Gider sorusu için bu başlıkları gözden geçirmemiz gerekir. Bunlardan başlıcaları şunlardır:
- Pis su giderleri ya da boruların tıkanması, kötü kokunun oluşmasına sebep olabilir. Zamanla borularda bazı atıklar birikir. Biriken bu kalıntılar, ilerleyen zamanlarda suyun tahliyesini zorlaştırır. Banyodaki atık su giderlerinin tıkanması ve pis suyun tahliye edilememesi, bazı sorunları beraberinde getirir.
- Lavabonuzda tıkanıklık varsa öncelikle, lavabo pompasını denemeniz faydalı olabilir. Eğer tıkanıklık klozette ise kanal açma sustası adı verilen teller işinizi görebilir.
- Borulardaki tıkanıklık fazla ilerlememişse tıkanıklığı açan kimyasal çözeltilerden de faydalanabilirsiniz. Ancak, kullanımı konusunda çok dikkatli olmanız gerekir. Solumamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca, fazla kullanımı tesisata zarar verebilir.
- Yukarıda saydığımız yöntemlere baş vurduğunuz halde tıkanma probleminden kurtulamadıysanız, mutlaka profesyonel yardım almanız gerekir. Fayanslar zarar görmeden, banyonuz kirlenmeden, ileri sistemler kullanılarak, tıkanıklığın yeri ve ne aşamada olduğu bulunup sorun çok kısa sürede çözülmektedir.
- Banyo gider borularında kokuyu kesmek için ek parçalar kullanılır. Dirsekli boru, es boru ya da S boru denilen bu parçalar, kokunun önlenmesinde hayli önem taşımaktadır. S boru, Kıvrımlı yapısı nedeniyle içinde su birikir. Su, gazların ortama yayılmasını engelleyen bir yapıya sahiptir.
- Banyo yer süzgecinin içindeki ya da küvetin giderindeki su, zamanla buharlaşır. Bu kısımlara bazen su dökmeniz, susuzluktan kaynaklanan sorunların önüne geçecektir. Su döktüğünüz halde hala koku sorunu yaşıyorsanız, o bölgeye kum torbası koyabilirsiniz.
- Klozetin gidere bağlandığı yerde boşluk kalması koku yayılmasının önemli sebeplerinden birisidir.
- Çamaşır makinesinin çıkışında boşluk var mı kontrol edilmelidir. Eğer boşluk varsa o bölgeyi, silikon yardımıyla kapatabilirsiniz.
- Borulardaki en ufak çatlak bile ciddi koku sorunlarına sebep olabilir. Fayansları kırıp döküp çatlak arama devri eskide kalmıştır. Profesyonel firmalar, kısa sürede çatlağın yerini teknolojik cihazlarla tespit edebilmektedir.
Mutfak Gider Kokusu Nasıl Giderilir
Banyodaki Lağım Kokusu Nasıl Gider sorusu gibi mutfaklar içinde aynı soruyu sorabilirsiniz. Mutfak giderinden gelen kötü koku sebebiyle mutfakta geçirdiğiniz vakit çekilmez hale gelebilir. Mutfak gider kokusu nasıl giderilir sorusunu, ayrıntılarıyla yanıtlayalım.
Mutfağa girdiğiniz zaman ağır kokular hissediyor olabilirsiniz. Yemek yapılan ve yenen, fazlaca vakit geçirdiğimiz mutfağın kötü kokması, oldukça rahatsız edici bir durumdur.
Mutfakta oluşan kötü kokunun pek çok sebebi bulunmaktadır. Öncelikle, sebebin tespit edilmesi ve ona göre bir çözüm üretilmesi gerekmektedir.
- Kızartma yağlarının ya da bulaşık yıkarken tencerenin dibinde kalan yağın, lavaboya dökülmesi oldukça yanlıştır. Sıcakta akışkan hale gelen yağ, mutfak giderinden akıp gidecek zannedebiliriz, ancak soğuk su ile temas eden yağ donup pimaş çeperine yapışır. Giderin içinde yağ biriktikçe koku yaparak mutfağa yayılır.
- Lavabo altında kıvrımlı yapıdaki boruya, lavabo sifonu ismi verilmektedir. Kıvrımlı yapısından dolayı istediğiniz şekli verebilirsiniz. Zaten bu borunun bizi ilgilendiren özelliği de istediğimiz şekli verebilmemizdir. Sifon borusuna U şeklinin verilmesi, içinde su birikmesini sağlar. Böylece kötü koku, suyu geçip ortama yayılamaz. Sifona düz şekil verildiyse onu U şekline dönüştürerek, kötü kokudan kurtulabilirsiniz.
- Bulaşık, meyve ve sebze atıkları, çay posası lavaboya dökülmektedir. Giderden geçip gideceği düşünülse de sifon U şeklinde olduğu için atıklar burada birikir. Zamanla çürüyen kalıntılar, kötü koku yaymaya başlar. Böyle bir problemle karşı karşıya kalmamak için, atıklar çöpe atılmalıdır.
- Lavaboya döktüğünüz suyun tahliyesi yavaş yavaş gerçekleşiyorsa tıkanıklıktan söz edebiliriz. Yağ ve kalıntılar, boruyu tıkayarak suyun akmasını engeller. Tıkanıklık, hem kötü kokuya sebep olur hem de su tahliyesi konusunda epey zaman harcamamız gerekir.
- Lavabo sifonun pimaş bağlantısını sağlayan kısmı, yerine oturmazsa kalan açıklık koku yayılmasına zemin hazırlar. Açıklık konrtol edilmelidir. Bazende bağlantı kısmında bulunan contanın yıpranmasıyla gider kokusu yayılabilir.
Gider kokusu Karbonat ile Çözülür mü?
Dünyada pek çok kişi, artık sert kimyasallar kullanmadan hijyen sağlamanın gereğine inanmaktadır. Siz de doğal yöntemleri kullanma konusunda istekliyseniz, gider kokusu karbonat ile çözülür mü sorusunu sizin için araştırdık, cavaplarına bakalım.
Evimizi temizleyip hijyen sağlayalım derken sağlığımızdan mı oluyoruz? Sert kimyasalların sağlığa verdiği zarar, son dönemlerde en önemli gündem maddelerinden birisi haline geldi. Bu yüzden doğal ürünlere talep arttı diyebiliriz. Banyodaki Lağım Kokusu Nasıl Gider için sizlerin düşünmesine gerek yok aslında. Bizi arayın biz sizler için gerekeni yapalım olur mu?
Karbonat doğal bir koku önleyisidir. Bu özelliği sayesinde kötü kokuların yok olmasında size yardım edecektir.
- Klozetinizi hem temizlemek hem de kötü kokulardan arındırmak için, yarım bardak karbonatı klozete dökebilirsiniz. Karbonatın kötü kokuları emdiğini göreceksiniz.
- Mutfağınızdaki giderden kötü koku yayılıyorsa bu tarif tam size göre. Kaynamış suyun içinde karbonat, tuz ve sirkeyi karıştırıp bu karışımı sıcakken gidere dökün. Giderdeki donmuş yağları ve biriken atıkları temizleyecektir.
- Mutfaktaki gider kokusunu temizlemek için bir çay bardağı karbonatı lavaboya dökün. Ardından üstüne sirke ilave edin. Bir miktar bekledikten sonra, sıcak suyu lavaboya dökün. Bu yönteminde oldukça etkili olduğunu göreceksiniz.
- Karbonat antibakteriyel özelliğiyle kokuları giderirken hijyende sağlar. Banyo ve tuvalet karbonat ile temizlenirse kirler arınırken kötü koku oluşturan bakteriler de yok olacaktır.
Karbonat, banyodaki lağım kokusu nasıl gider sorusunun doğal cevabıdır.