Banyodan gelen lağım kokusu nasıl giderilir
Günlük hayatımızda sürekli kullandığımız bir takım ürünler vardır ve bu ürünlerden rahatsız edici kokular gelmesini istemeyiz. Örneğin; banyodan gelen lağım kokusu hoş bir koku olmadığından nasıl giderilir sorusunun cevabını bilmek, sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi açısından önemlidir.
Hayatta her şeyin kendine ait bir kokusu vardır. Koku algısı kişiden kişiye farklılık gösterir. Zevklere göre güzel ya da çirkin koku anlayışı değişebilmektedir, ancak kimi kokular çoğu insan tarafından aynı şekilde tanımlanır. Özellikle kirli suların, beklemiş, çürümüş ya da bozulmuş yiyeceklerin, terlemenin ve çöplerin yaydığı kokular genel itibariyle hoş karşılanmayan, rahatsız edici olarak görülen kokular arasında yer alır. Kişiler bu tarz kokuların olduğu ortamdan bir an önce uzaklaşma ihtiyacı duyarlar. Özellikle yaşam alanlarımızda bu kokularla karşılaşmak oldukça rahatsız edicidir. Bu durumlarda bir an önce kokunun kaynağını saptayıp, ona uygun bir çözüm bulma ihtiyacı hissederiz.
Ev, iş yeri ve ofis gibi ortamlarda ciddi anlamda rahatsızlık yaratabilecek kötü kokular, her zaman bizden kaynaklı olarak ortaya çıkan durumlar olmayabilir. Günümüzde şehir merkezlerinde çoğunlukla apartmanlarda yaşıyoruz ve bulunduğumuz bölgede ya da binanın tesisatında veya kanalizasyonunda oluşacak bir problem nedeniyle, bu tip rahatsız edici kokularla kendi yaşam alanlarımızda da karşılaşabiliyoruz.
Bunlar gibi durumlar özellikle evimizin tuvalet, banyo ya da lavabo gibi gideri bulunan ürünlerinde karşımıza çıkmaktadır. Evde ortaya çıkan bu kötü kokular herkes için büyük bir rahatsızlık uyandır. Dolayısıyla banyodan gelen lağım kokusu nasıl giderilir diye düşündüğümüzde, evde uygulanacak bir takım çözümler olması bize sorundan hızlı bir şekilde kurtulma imkanı tanıyabilecektir.
Banyodan Gelen Lağım Kokusu Nasıl Giderilir?
Tuvalet ve banyo gibi günlük temel ihtiyaçlarımızı karşıladığımız önemli alanlarda en çok karşılaştığımız tesisat problemlerinden biri atık su ve gider kokularının evimizin içine ulaşmasıdır. Özellikle ev gibi insanların kendilerini oldukça rahat hissetmek istedikleri alanlarda ortaya çıkan kötü kokular yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürmektedir. Dolayısıyla banyodan gelen lağım kokusu gibi kokular nasıl giderilir bilmek gerekmektedir. Böylelikle çözüm getirecek uygulamalarda bulunulabilir.
Lağım kokusu gibi sorunlar büyük şehirlerde yaşanan alt yapısal problemlerden ve kimi zaman da kişilerin ürünleri yanlış kullanmalarından kaynaklanabilmektedir. Elde olmayan sebeplerle oluşan kokulara tesisat yapısının yanlış kurgulanması nedeniyle mekanizma içerisinde oluşan pis havanın açık alana atılamaması ve bunun sonucunda tesisat içerisinde kalması örnek verilebilir. Bu durum sonrasında ev, iş yeri, ofis gibi yaşam alanlarımıza banyo ve tuvaletler üzerinden kötü koku yayılır.
Ayrıca zamanla kullanıma bağlı olarak veya gider delikleri gibi yerlere atılmaması gereken büyük boyutlu cisimlerin atılması nedeniyle, tesisat havalandırmalarında oluşan tıkanmalar sonucunda da bu tip durumlarla karşılaşabiliriz. Burada kişilerin kendi başlarına alabilecekleri önlemler gider borularını nelerin tıkayabileceğini ve istenmeyen kokuların yayılmasına sebep olabilecek şeyleri detaylı bir şekilde öğrenmek olabilir. Böylelikle amacı dışında bir atığın borulara ulaşmasına engel olunacaktır.
Eğer banyoda karşılaştığımız tıkanıklık ileri boyutlarda değil ise ilk çözüm olarak en geleneksel yöntemlerden biri olan lavabo pompasına başvurabiliriz. Lavabo pompası, yarattığı basınç ve vakum etkisiyle henüz ilerlememiş bir tıkanıklık probleminin çözümü için gayet basit bir çözüm yolu olabilir. Klozetlerde ise gider veya kanal açma ustası olarak adlandırılan, tıkanıklık açma telleri denenebilir. Henüz ilerlememiş tıkanıklıklar için bir diğer çözüm ise marketlerde satılan lavabo açıcı, banyo açıcı olarak bildiğimiz tıkanıklık açıcı kimyasal çözeltilerdir. Bu çözeltiler tıkalı boruyu açma konusunda bize yararlı sonuçlar sunabilir. Fakat bu tip maddeleri kullanmadan önce üzerinde yazan kullanım talimatlarını iyice okumak ve bu talimatlar doğrultusunda kullanmak oldukça önemlidir. Aksi takdirde bu ürünlerin yanlış kullanımı sonucunda evin tesisatına ciddi ve kalıcı bir zararlar verilebilir.
Tuvaletten Gelen Lağım Kokusu Nasıl Giderilir?
Tuvaletten gelen lağım kokusu nasıl giderilir diye sorulduğunda, geçmiş zamanlarda bu sorunu yaşayan biri ile şu an yaşayan kişilerin vereceği cevaplar bazı noktalarda farklılıklar gösterir. Bunun sebebi ise; eski dönemlerde alt yapısal problemlerin kaynağını bulmak, sorun bulunduğunda onu çözüme kavuşturmak hem uzun süren hem de son derece zorlu bir işti. Aynı zamanda genellikle çözüm için duvar ve fayanslar kırıldığından dolayı, oldukça da maliyetli oluyordu.
Bugün ise gelişen teknolojik ürünlerle soruna müdahale edilmektedir. Tuvaletten gelen lağım kokusunu gidermek için kameralı görüntüleme cihazları kullanılmakta ve böylelikle sorun kalıcı olarak halledilmektedir.
Gider Kokusunu Gidermek İçin Neler Yapılabilir?
Giderler, pek çok sebepten kaynaklı olarak tıkanabilmektedir. Bu tıkanma durumlarında ortaya kötü kokular yayılabilir. Gider kokusunu gidermek için neler yapılabilir diye sorulduğunda, bu kokunun oluşmasına sebep olan durumlara göre farklı çözüm yollarına başvurulmaktadır. Gider kokuları banyo, tuvalet, balkon ve lavabolarda meydana gelen ve maruz kalan kişileri son derece rahatsız eden kokulardır. Evde limon, karbonat, sıcak sirkeli su gibi bir takım malzemeleri karıştırarak gidere dökmek kimi zaman işe yarayan çözümler arasındadır. Ancak tüm bu malzemeler kullanıldığı halde koku gitmiyorsa sorun daha köklü olabilir, dolayısıyla bir uzmana danışmak faydalı olacaktır.
Gider Koku Önleyici İşe Yarıyor mu?
İstenmeyen gider kokularından kurtulmak için pek çok yöntem bulunmaktadır. Gider koku önleyici de bunlardan biridir. Ancak pek çok insan gider koku önleyici işe yarıyor mu yoksa sorunu çözmüyor mu emin olamamaktadır. Bunun kesin cevabını bulabilmek için kokuya neyin sebep olduğunu da bilmek gerekir. Eğer sorun boru hatları ya da kanalizasyonlarla ilgiliyse tesisat incelenmedir. Evde basit bir takım denemeler yapılabilir, fakat koku gelmeye devam ederse mutlaka uzman bir tesisatçı çağırılmalıdır. Tesisatçı gerekli işlemleri yaparak, kokunun kalıcı olarak giderilmesini sağlayacaktır.