Petek yıkama nasıl yapılıyor? ısıtma sorununa son!
Soğuk kış günlerinde soğuk algınlığı sorunu hepimizin kâbusudur. Vücudumuzu sıcak tutmadığımız sürece hastalıklar tekrarlar. Peteklerin ısıtmayıp ısıdan aldığımız verimi en aza indirgemesiyle hem yakıta hem ilaca fazlasıyla para ödemek zorunda kalırız. Soruna kendimiz müdahale etmeye kalktığımızda ise kombinin zarar görmesi ihtimali ve dolayısıyla sorunun neden olduğu harcamaların bütçeyi sarsması ihtimali yüksektir. Bu durumun çözümü ise profesyonel bir tesisat firmasına petek yıkama işlemi yaptırmaktır.
Petek yıkama işlemi yapan firmalara gelen şikâyetlerin çoğu “peteklerin altı ısınmıyor”, “peteklerin yarısı ısınmıyor”, “peteklerin üstü ısınmıyor” gibi şikâyetlerdir. Angora tesisat ekibi olarak tüm bu şikâyetlerinizi özel üretim cihazlar ve özel kimyasallar ile ortadan kaldırıyoruz. Petek yıkama işleminin neden gerekli olduğunu, işlemin hangi aşamalarla, nasıl yapıldığını öğrenmek ve petek ısıtmıyor sorununuzdan kurtulmak için yazımızı mutlaka okumalısınız.
Kalorifer petek temizleme neden gerekir?
Halk arasında petek olarak bilinen panel radyatörler, kat kaloriferi sistemlerinde ve merkezi ısıtma sistemlerinde çok sık kullanılır. Söz konusu radyatörlerin gözle görülebilen sorunu bulunmadığı halde ısınma sorunu yaşıyorsanız profesyonel bir ekipten yardım istemeniz, kalorifer petek temizleme işlemi yaptırmanız gereklidir. Aksi halde ısınamadığınız gibi fazladan fatura ödemek durumunda kalırsınız.
Peteklerinizin tümünde ısı yoksa kombi ya da kombi tesisatınızda bir sorun var demektir. Isınma sorunu olan petekler genellikle kombiye en uzakta bulunan peteklerdir. Bu durumun sebebi kombinin su sirkülâsyonunu sağlayan pompanın yakın pompalardaki gibi su sirkülesi yapamamasıdır. Bu durumda petek vanalarında reglaj ayarı yapabilirsiniz. Yani en yakında bulunan vanayı çok kısık, en uzakta bulunan vanayı ise çok açık olarak ayarlamalısınız. Bu işlem her tesisat için uygun olmayabilir.
Peteklerin uzaklığının ısınmaya engel olduğu düşünülür. Oysa peteklerin daha az ısı yaymasının nedeni bu değildir. Isınmaya engel olan durumlar arasında en sık karşılaşan sebep peteğin içindeki suyun peteğin iç tarafını aşındırması sonucu pas, tortu, balçık oluşması ve tıkanıklık meydana gelmesidir. Bu durumda bireysel müdahale yapılamaz. Güçlü asidik yapısıyla petek içinde balçığı, tortuyu ve kireci kesin olarak sökebilen özel kimyasala, basınç verilmesini sağlayan özel cihazlara ve deneyimiyle bilgisini birleştiren işinin ehli kişilere ihtiyaç vardır.
Petek temizleme makinesi ile temizlik nasıl yapılır?
Peteklerin tıkanması nedeniyle ısınma sorunu yaşayarak petek temizleme makinesi ile temizlik nasıl yapılır? sorusuna cevap bulmaya çalışanların yaptığı aramalar sonucu karşılaştıkları, özel üretim petek yıkama makinesidir. Petek temizliği için öze üretilmiş olan bu teknolojik cihazlar oldukça pahalıdır. Üstelik kullanacak kişinin sıhhi tesisattan anlıyor olması gereklidir.
Temizlik işleminin yılda 2 defa gerekli olduğu düşünülürse bireysel olarak cihazı satın almak yerine bu cihazları kullanan tesisat firmalarından destek almak daha doğru olur.
Petek temizliğinde kullanılan iki türlü makine vardır. Bir tanesi hava ve suyu karıştırıp basınçlı su ile temizlik yapar. Diğeri ise; petek temizleme kimyasalı ilave edilmiş suyu makinenin motoru yardımıyla petekleri temizler. Her iki cihaz da kullanılacağı zaman temiz olduğu gibi kullanım sonrasında çevreyi kirletmez. Petek alurad(alüminyum) özellikli değil ise, yerinden sökülerek temizlenmez.
Cihazların kullanımı için genellikle banyo, mutfak ya da balkonda bulunan kollektör, radyatör veya havlupan sökülür. Makinenin bir hortumu tesisatın giriş vanasına bağlanır. Çıkış vanasına ise başka bir hortum bağlanır ve diğer uç gidere yerleştirilir. Vanalar kapatıldıktan sonra temizleme işlemi tek tek yapılır. Basınç tortular ve kalıplaşmış kireç tabakalarının parçalanarak atılmasını sağlar. İşlemin sonunda makine tesisattan sökülerek tesisata, hiçbir yan etkisi bulunmayan petek koruyucu kimyasal ilave edilir. Borularda oluşan çatlakları da onaran bu özel kimyasal sayesinde sistemde 2-3 yıl kireç ve tortu oluşmaz.
Son aşamada kombi filtresi temizlenir ve kombiye su takviye edilir. Peteklerin havası alınıp kombi basıncı dengelendikten sonra kombi çalıştırılır. Kalorifer sisteminin 2 saat çalışması, petek koruyucu kimyasalın tesisata yayılmasını sağlar.
Kaliteli hizmet için /iletisim/ adresini tıklayın.