Robotla tuvalet açma – Tuvalet tıkanıklığı açma
Tuvalet tıkanıklığı, konutlarda ve ofislerde en sık karşılaşılan sorunlardan bir tanesidir. Tuvalet tıkanıklığının çeşitli nedenleri vardır. Şehir kanalizasyon sisteminin eski olması, hatalı işçilik, boruların dar olması ve hatalı debi hesapları, aynı şekilde bina içlerinde de çap hesabının yanlış yapılması gibi nedenleri, tıkanıklık nedeni olarak sayabiliriz. Robotla tuvalet açma konusunu, yukarıda saymış olduğumuz nedenler ışığında açıklamaya çalışacağız.
Tuvalet ve banyo alanlarından gelen ve bina içi tesisatlarının bir noktasında biriken pislikler, zamanla tıkanıklığa neden olur. Bir binada yüzlerce kişinin yaşadığını ve bu kişilerden gelen atıkların tek bir boru sisteminde biriktiği düşünüldüğünde, yanlış yapılan her uygulama tıkanmanın daha hızlı olmasına neden olacaktır.
Özellikle daire sahiplerinin tuvalet giderlerine bez ve buna benzer katı cisimleri atmaları ya da yanlışlıkla düşürmeleri sonucunda, tıkanma meydana gelmektedir.
Pimaş boruları çapı en fazla 15 cm olan plastik aksamlı borulardır. Yaklaşık olarak 100 kişinin yaşadığı bir binada, bu çapa sahip olan borular kolaylıkla tıkanmaz. Ancak yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, boru çapı daralır ve tıkanma meydana gelir. Tıkanma durumu kimyasallardan da kaynaklanabilir. Boru yüzeyine yapışan kimyasal maddeleri, diğer atıkları kendisinde toplar ve zamanla tıkanmaya neden olurlar.
Tuvalet kağıtları ve suda erimeyen havlu kağıt gibi malzemelerin de gidere atılması sonucunda tıkanma meydana gelebilir.
Tıkanmayı gidermenin zorluklarından bir tanesi de, tıkanmanın borunun derinlerinde meydana gelmesidir. Yüzeyde olan tıkanıklıklar için bazı çözücü kimyasallar ya da pompa gibi araçlar kullanılabilir.
Daha derinde olan tıkanıklıkları gidermek için ise özel araçlara ihtiyaç vardır ve bu araçlar yalnızca, uzman tesisatçıların kullanabileceği türde araçlardır.
Tuvalet tıkanıklığı açma makinası
Tuvalet tıkanıklığını gidermek için kullanılan cihazlar, robot ya da tıkanıklık açma makinası olarak adlandırılır ve bilinirler. Robotla tuvalet açma kavramı ile tıkanıklık açan makine kavramı aslında aynıdır. Tıkanıklık gidermek için kullanılan cihazlar aynıdır.
Bu cihazların gövdesi ve spiral çelik boruları bulunur. Gövdesindeki hazne basınçlı su ya da kimyasal kullanımı için tasarlanmıştır.
Robotla pimaş açma
Pimaş borular, bina içlerinde kullanılan gider borularıdır. Aslında dayanıklı olan bu borular, inşaat aşamasında çatlayabilir ya da kırılabilirler. Çatlama ve kırılma durumu geç fark edilebilir ve bu borulardan bu nedenlerden dolayı sızıntı meydana gelebilir.
Pimaş boruların tıkanması da yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı hızlı ya da zamanla gerçekleşebilir. Tıkanıklığa neden olan cisimlerin durumuna göre açma işlemi robot tarafından gerçekleştirilir.
Robotla pimaş açma, uzman tesisat firmalarının elinde bulunan gelişmiş cihazlar yardımı ile yapılır. Cihazın ucunda bulunan aparatlar, parçalama ve kendine çekme özelliğine sahiptir. Borunun tıkanmasına neden olan pislikleri parçalar ve kendisine çeker.
Özellikle sert cisimlerin parçalanmasında oldukça etkilidir. Cihazın gövdesi aynı zamanda basınçlı su ve hava üretmek için de kullanılmaktadır. Basınçlı su ile durulama işlemi yapılır. Böylelikle tesisatta herhangi bir kalıntı olmadığından emin olunur.
Tuvalet tıkanıklığı açmak için kimyasal
Birçok kişinin merak ettiği konulardan bir tanesi de kimyasal ile tuvalet tıkanıklığı giderilmesidir. En çok merak edilmesinin nedeni, birçok durumda bu kimyasalların bir işe yaramamasıdır. Aslında işe yaramamasının nedeni, kimyasalların her tıkanıklığı açacağının zannedilmesidir. Biz burada, kimyasalların hangi durumlarda ve nasıl kullanıldığını anlatacağız. Tuvalet tıkanıklığı açmak için kimyasal ürünleri ikiye ayırmak mümkündür.
Tesisatçıların kullandığı ve özel bir formüle sahip olan kimyasal ile bireysel kullanıma yönelik olarak üretilen kimyasallar aynı değildir.
Bireysel kullanıma yönelik olarak üretilen kimyasalların en etkililerinden bir tanesi kostik adı verilen kimyasaldır. Aslında biz bu kimyasalın kullanımını önermiyoruz. Her ne kadar etkili bir kimyasal olsa da, sert cisimleri giderebilme özelliği yoktur. Ayrıca solunduğu zaman ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Bunun yanı sıra bu maddenin hiçbir şekilde cilde temas etmemesi gerekiyor. Kullanıldığı zaman ise en az 2 saat boyunca aynı ortamda bulunulmaması gerekiyor. Küçük yaştaki çocuklar içinde tehlike arz ettiğini söyleyebiliriz.
Kullanımı ise oldukça basittir. Yaklaşık olarak yarım litre kadar kostik maddesini 2 litre kadar sıcak suyun içine atıyorsunuz ve bu karışımı, tıkanan yere boşaltıyorsunuz. Bu işlemden sonra 15 dakika kadar beklemeniz gerekiyor. Ardından kostik dökülen gidere yaklaşık olarak 2 litre kadar kaynar su döküyorsunuz.
Kaynar su tıkanıklığa neden olan cisimlerin yumuşamasında ve çözünmesinde etkili oluyor.
Lavabo tıkanıklıklarında da kullanılan diğer kimyasallar ise yalnızca yumuşak cisimlerin tuvaletleri tıkadığı durumlarda işe yarıyor.
Robotla tuvalet açma işleminde tesisatçıların kullandığı kimyasallar, basınçlı olarak gidere veriliyor. Ancak yine de diğer aparatların kimyasal haricinde kullanılması gerekebiliyor. Eğer tıkanıklık fazla ve tıkanıklığa neden olan cisimler sert bir yapıya sahip ise iki aşamalı işlem uygulanıyor.
Kimyasal çözücü madde ise ikinci aşamayı oluşturuyor diyebiliriz.
Kimyasal ile tıkanıklık giderme işlemi tamamlandıktan sonra, basınçlı su ile durulama ve temizleme işlemi yapılıyor. Boru yüzeyinde yapışmış olarak bulunan kalıntılar, basınçlı su ile gideriliyor.
Böylelikle uzun bir süre tuvalet giderleri sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor.
Robotla tuvalet açma işlemi için, www.angoratesisat.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bizlere her zaman ulaşabilir, öneri ve isteklerinizi iletebilirsiniz.